Je vakantieherinneringen terug kijken met een Google Cardboard

Een mooie vakantie duurt nooit lang genoeg. Als je heimwee hebt naar huis is jouw vakantie blijkbaar niet helemaal geslaagd. En als je na thuiskomst nog eens wilt genieten van die topvakantie kijk je naar de foto’s. Toch is dat niet hetzelfde, er mist iets… Met een Google Cardboard kun je alle vakantieherinneringen terugkijken met dezelfde beleving als toen je er echt was. Nou ja, bijna hetzelfde, met Google Cardboard komt jouw vakantie weer tot leven!

Heb jij al een Google Cardboard?

Een Google Cardboard is een smartphone houder waarmee je naar Virtual Reality beelden kunt kijken. Je kunt een Cardboard kopen, die zijn helemaal niet zo duur. Er zijn ook touroperators die hun klanten een gratis Google Cardboard geven, informeer bij jouw reisagentschap voor meer informatie en de mogelijkheden. Steek jouw eigen smartphone in de kartonnen houder, en bekijk de VR content. Er zijn al veel VR apps te downloaden en video’s te bekijken, je kunt ook je eigen 360 graden foto’s en video’s terug kijken met een Google Cardboard.

Hoe maak je panorama foto’s?

Er zijn verschillende manieren om panoramafoto’s te maken. De meeste Apple en Android smartphones hebben standaard al een panorama functie in de camera app. Anders kun je een gratis panorama app downloaden. Druk op de knop, draai langzaam rond en maak een 360 graden foto. Met de Google Cardboard Camera app kun je zelfs 3D foto’s maken met geluid. Als je die vakantiefoto’s bekijkt met jouw Google Cardboard houder lijkt het net alsof je zelf weer op het strand staat!

Hoe maak je 360 graden video?

Om 360 graden video op te nemen heb je een camera nodig met een speciale 360 lens, of zelfs meerdere lenzen. De Rico Theta is een populaire camera, ook de Gear VR 360 camera van Samsung is populair. De prijzen starten onder de honderd euro en lopen op tot duizenden euro’s. Om een redelijke scherpte te behouden is een resolutie van 4K wel aan te raden. Je kunt deze beelden soms direct terugkijken met een Google Cardboard houder, of je kunt ze uploaden naar YouTube of Facebook, die ondersteunen beide VR video. Ook Vimeo kan tegenwoordig 360 graden video weergeven, zelfs tot 8K resolutie. Er komen steeds meer camera’s op de markt die ook live kunnen streamen in 360 graden.

Tip: Je kunt ook via Google Earth en Street View 360 graden beelden bekijken met een Google Cardboard houder. Dan hoef je niet zelf de foto’s te maken. Ook staan er online veel prachtige video’s van locaties waar je zelf geweest bent.

Bekijk het met Google Cardboard

Een Google Cardboard werkt overal en altijd. Omdat je de houder kunt gebruiken met vrijwel elke smartphone heb je overal een draadloze VR headset bij de hand. Panorama foto’s werken het beste op plekken zonder bewegende mensen of objecten in beeld, met een echte 360 graden camera kun je ook bewegende scènes opnemen en fotografen. In elk geval kun je spectaculaire beelden maken. Bekijk ze zelf thuis keer op keer, of deel ze met jouw familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *