Google Cardboard virtual reality bril bedrukken

Dokter Sergio Canavero wil volgend jaar de eerste hoofdtransplantatie uitvoeren bij een mens. Voor dit project heeft hij reeds getest met muizen en hij heeft hij reeds de kop van een hond op een ander hondenlichaam getransplanteerd. Omdat de nieuwe eigenaar van het donor lichaam zal moeten wennen aan functionerende armen en benen wordt Virtual Reality technologie ingezet om de overgang soepel te laten verlopen.

De hoofdpunten op een rijtje

Valery Spiridonov is een ontwerper van educatieve software uit Rusland. Hij lijdt aan een zeldzame neurologische aandoening genaamd Werdnig-Hoffmann die zijn spieren laat wegkwijnen, een hoofdtransplantatie zou zijn redding kunnen zijn. Dokter Canavero ziet zichzelf al een moderne dokter Frankenstein, volgens zijn theorie is het mogelijk een menselijk hoofd te transplanteren naar een donorlichaam van iemand die recentelijk is overleden. Spirinodov wil honderd miljoen dollar ophalen voor dit project. Google Cardboard virtual reality bril bedrukken. wanneer hij dit niet via reguliere kanalen kan ophalen wil hij mensen uit de tech industrie om hulp vragen, hij noemde bijvoorbeeld Mark Zuckerburg van Facebook en Oculus als mogelijke donateur.

Virtual Reality simulatie

Om de hersenen te laten wennen aan een functioneel lichaam zal Spiridonov in de weken voor de operatie trainen met een VR systeem. Hij wordt in een harnas gehangen in de positie van een normaal functionerend persoon. Via de VR headset kan hij oefenen met lichaamsbewegingen en zijn nieuwe ledematen. Dit systeem werd ontwikkeld door Inventum Bioengineering Technologies, een bedrijf in Chicago.

Dokter Canavero denkt dat een Virtual Reality simulatie de beste voorbereiding is op een patiënt om zich voor te bereiden op een nieuwe wereld waarin de patiënt weer kan lopen. Op dit moment is er alleen een collectie promotionele 3D beelden beschikbaar en een korte videoclip. Het is niet bekend wanneer de operatie plaats zal vinden. Er zijn critici die vraagtekens stellen bij de uitvoerbaarheid 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *