Excursies op je vakantie adres al vooraf bekijken met een Google Cardboard

Heb jij al een vakantie geboekt dit jaar? Ga je voor zon, zee en strand, wil je de nachten doorbrengen in de clubs, ga je hiken in de bergen of bezoek je elk museum dat je tegenkomt? Met een Google Cardboard kun je alvast een voorproefje krijgen van jouw vakantie. Veel vakantiebestemmingen zijn nu al te bekijken als panorama foto’s en 360 graden video’s, met een eenvoudige Cardboard houder en je eigen smartphone kun je een complete wereldreis maken!

Hoe kun je de vakantie vooraf beleven met een Google Cardboard?

Eigenlijk is een Cardboard houder niet meer dan een kartonnen vouwplaat met twee kunststof lenzen waar je vrijwel elke smartphone in kunt steken. Apps met VR opties splitsen het beeld in twee, voor elk oog wordt een licht verschoven beeld weergegeven. Daarmee zie je ook diepte, zeker voor vakantiebeelden geeft dat een prachtig beeld. Ook het geluid van de golven of het verkeer op straat kun je horen, allemaal thuis vanaf de bank!

Google Expeditions

Google heeft VR niet bedacht, maar wel die eenvoudige kartonnen Cardboard VR houder. Later hebben ze Google Expeditions ontwikkeld voor het klaslokaal, dat zijn virtuele excursies in verschillende landen. De onderwijzer kan de presentatie interactief besturen en aanvullende informatie geven terwijl leerlingen met hun eigen Cardboard houder de hele wereld kunnen bekijken. Dit soort toepassingen zijn ook erg geschikt voor toeristen die hun reis willen plannen, of eerst even willen kijken of een bepaalde vakantiebestemming de moeite waard is.

Vakantie voorpret in VR

Met Virtual Reality kun je helemaal rondkijken alsof je zelf op die locatie staat. Overal waar een 360 graden camera te plaatsen is kun jij alvast virtueel een kijkje nemen, zelfs onder water! Naast foto en video zijn er ook apps met computerbeelden, met extra reisinformatie, maar ook met historische feiten en leuke weetjes over bijzondere plekken. Ontdek het Romeinse Colosseum toen er nog gladiatoren vochten, of verdiep je in de Boeddhistische cultuur voordat je een bezoek brengt aan de prachtige tempels in Thailand. Je beleeft het allemaal thuis of tijdens de pauze op je werk.

Jouw vakantieherinneringen in VR

Al die voorpret is helemaal fantastisch, maar er gaat natuurlijk niets boven de echte ervaring. Met gratis panorama foto apps kun je met je eigen smartphone al 360 graden foto’s maken van de locatie die je zelf bezoekt, zelfs in 3D met geluid! Met een 360 graden camera kun je ook bewegend beeld en synchroon geluid opnemen. Er zijn ook waterdichte camera’s voor actiebeelden. Deze videoclips kun je later terugkijken via de Cardboard houder, je kunt ze ook delen via diverse social media kanalen. YouTube en Facebook hebben al standaard ondersteuning voor 360 graden videoclips.

Bekijk jouw vakantiebestemming voordat je de koffers hebt ingepakt, en geniet achteraf thuis keer op keer van die prachtige vakantiebeelden met een Google Cardboard bedrukt met een foto van je vakantielocatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *